Празничната програма на 25 септември в Добрич

Община Добрич подготви богата програма с прояви на 25 септември - празника на Добрич.

Празничната програма на 25 септември в Добрич

Проявите ще започнат в 9.00 часа във Военно гробище музей със заупокойна панихида и военен ритуал с участието  на Веонноморски сили на Република България в памет на загиналите в Добричката епопея от 1916 г. и на героите, посветили живота си на свободата на Добруджа.



От 9 до 10 часа ще бъдат положени цветя на паметни места - паметниците на Хан Аспарух, Добротица, Хайдут Пею - Буюклията, Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, ген. Иван Колев, загиналите в заключителната фаза на  Втората световна война добруджанци, паметните плочи на полк. Борис Дрангов, Христо Стефанов, кап. Димитър Списаревски, ген. Тодор Кантарджиев, барелефа на цар Борис ІІІ, Кръст – паметник на загиналите в Добричката епопея 1916.

В 10.30 часа в зала “Добрич” ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет и удостояване със званието „Почетен гражданин” на Добрич за 2016 г.

В 11.30 часа в Художествена галерия Добрич ще бъде открита ретроспективна изложба на Янко Атанасов по повод 90 години от рождението му.

В 12 часа на площад "Свобода" ще започне празничен концерт „Жарава“ на Представителен духов оркестър на Военноморски сили на Република България с диригент кап. III ранг Мирослав Трифонов.

От 16 часа в градски парк "Свети Георги" може да се насладите на  стари градски шлагери  и патриотични песни в концерта „В прегръдка те събрах”  , с участието на Състав „Да останем млади” при Сдружение ХобиСклуб с ръководител С. Стоева, Хор  „Лира” при Дом за стари хора с ръководител А.  Генчев, Състав „Добрич” при Народно читалище  „Йордан Йовков  - 1870” с ръководител С. Пеев.

От 17 часа в градски парк "Свети Георги" ще свири Духовият ни оркестър с диригент С. Монов.

От 18 часа - Концерт „Милонга/мюзет“ на Дончо Дончев – акордеон и Чавдар Гочев – Чарли - китара.

Кулминацията на тържествата е от 19.00 часа на площад “Свобода” с концерта “Здравей, Добрич”. На сцената първо ще излязат талантливи местни изпълнители и състави. Звездите, които са поканени тази година за празника на Добрич са група "Тангра" и Поли Генова.