Община Каварна ще се включи в инициативата "21 септември - Европейски ден без загинали на пътя"

Община Каварна ще се включи в Европейския ден без загинали на пътя - 21 септември 2016 г , обявен по предложение на ТИСПОЛ – Европейската мрежа на службите на пътна полиция.

Община Каварна ще се включи в инициативата "21 септември - Европейски ден без загинали на пътя"

Главен координатор от българска страна е ГД „Национална полиция” на МВР. В рамките на инициативата ще се проведе мащабна специализирана операция с наименование EDWARD, по време на, която ще се състои 24-часово наблюдение,записващо в реално време събитията и „брояч“ на деня.Всички произшествия с тежко ранени или фатален край ще бъдат записани и предоставяни онлайн на обществеността.



Органите на КАТ ще засилят максимално контролната си дейност и ще подпомагат безопасността на всички участници в движението. Всички администрации, партньори на инициативата, ще получават актуална информация на всеки кръгъл час за броя и мястото на настъпилите ПТП и пострадалите при тях. Целта е да се сведе до минимум броят на жертвите. Инициативата е първа по рода си и е  част от Европейската седмица на мобилността,  която тече от 16-ти до 22 септември.

Мотото за Република България е „Заедно за всеки един човешки живот“. 

Община Каварна приканва всички граждани и гости на града да бъдат изключително внимателни по отношение спазването на правилата за движение по пътищата.