Премиера на „Дъщерята на магьосника“ в ДКТ “Дора Габе“

Премиерата на „Дъщерята на магьосника“ ще бъде утре (21.09) от 18.00 часа в ДКТ “Дора Габе“.

Премиера на „Дъщерята на магьосника“ в ДКТ “Дора Габе“



„Дъщерята на магьосника“ е вълщебна приказка със съвременни изразни средсва. В нея присъстват стандартни персонажи като крал, принцеса, но има и магьосник, дъщеря, хора, които говорят в по-съвременен контекст. Също така присъстват и доста невероятни персонажи - рекичка, която е трансформация на дъщерята на магьосника, която се превръща в каквото си пожелае, говореща кобила, говореща лопата и др. В пиесата има неочаквани обрати и въпреки че е детска в нея  става дума за любов и ценностите в човешкия живот. Човек си мисли, че ако е богат ще бъде щастливи ще се отворят много перспективи пред него, в крайна сметка се стига отново до истината е, че човека на този свят е за да познае любовта.


Авторът на приказката е Антъни Армстронг - американски писател, който пише съвременни в стил фентъзи произведения. Тази адаптация, която ще бъде представена утре вечере дело на Михаела Андонова, която е актриса в Пловдивския куклен театър, специализирала куклена режисура при проф. Славчо Маленов в НАТФИЗ и това е нейната курсова работа играна само веднъж в Пловдив.


Марионетките са изработени по нова технология със задно водене, но с тази разлика, че с една ръка се управлява и тялото и главата, което осигурява по-богати движения. Куклите са дело на Петър Чекуров, който единствения останал в България майстор, който работи и разработва тази система.


Режисьорът на пиесата е проф. Славчо Маленов, преподавател НАТФИЗ, води режисьорския клас, носител е на множество награди и призове. В тази постановка той работи с актьорите Румен Куртев, Сибел Азисова, Мустафа Исмаил и младата актриса Мила Боянова. Сценография - Васил Рокоманов, Кукли и костюми - Силва Бъчварова и музика Владимир Джамбазов.


Спектакълът  се реализира с финансовото съдействие на Община Добрич.