„Обществена трапезария” за 110 бенефициенти стартира в община Генерал Тошево

На 12.09.2016 год. Община Генерал Тошево подписа договор с Фонд „Социална закрила” за реализиране на дейности по предоставяне на социалната услуга „Обществена трапезария” за 110 бенефициенти на територията на общината, в рамките на 64 работни дни .

„Обществена трапезария” за 110 бенефициенти стартира в община Генерал Тошево

Договорът се сключи във връзка с одобрено проектно предложение „Обществена трапезария за нуждаещите се лица от община Генерал Тошево“.



Договорът влиза в сила от 3 октомври до 31 декември 2016 година. Фонд „Социална закрила” предоставя сумата от 16 192, 00 лв. като средствата ще бъдат изразходени за приготвяне и доставяне на топла храна за обяд – супа, основно ястие и хляб.

За изпълнение на договорените отношения в Домашен социален патронаж ще бъде назначен работник кухня, чиято работна заплата и осигуровки са за сметка на общината. Ежедневно храната ще достига до всички населени места, където се предоставя услугата Домашен социален патронаж, с 5 автомобила – специализиран транспорт.

Община Генерал Тошево кани всички желаещи да ползват социалната услуга „Обществена трапезария“ за периода октомври-декември 2016 год., да подадат Заявление – Декларация по образец в Общинска администрация, стая 103 – отдел „Социални дейности и домашен социален патронаж“, в срок до 28 септември 2016 год. Целеви групи на проекта:

• Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане;

• Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;

• Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/;

• Скитащи и бездомни деца и лица.

С помощта на Фонд „Социална закрила” община Генерал Тошево разрешава сериозен проблем – осигуряване на топла и разнообразна храна през зимния период на лица и семейства които не могат да си я осигурят сами.