250 таксита протестираха в Добрич срещу високия им данък

Исканията на протестиращите са намаляване на годишния данък върху таксиметровия превоз от 590 на 300 лева, целево използване на събрания налог за ремонт на пътищата в града и възможност той да се заплаща на вноски през годината.

250 таксита протестираха в Добрич срещу високия им данък



С мирно шествие таксиметровите шофьори от Добрич изразиха несъгласието си с решението на общинския съвет годишният данък върху таксиметров превоз на пътници в Добрич да бъде 590 лева. Те подкрепят предложението на кмета Йордан Йорданов налогът да бъде намален на 300 лева. Толкова е минималният предвид по закон размер на този нов данък. Именно по 300 лева ще бъде данъкът в Пловдив, Стара Загора, Перник, Търговище и други големи градове в страната решиха местните им парламенти.

590 лева на година е много за град като Добрич, категорични бяха протестиращите. Те имат още 2 искания - възможност данъкът да се заплаща на вноски през годината и минимум 50% от събраните от този налог средства да се използват целево за ремонт на пътищата в града.

Около 250 от общо 370 таксиметрови коли в Добрич се включиха в днешния протест. Колоната от жълти коли тръгна от бензиностанция "Шел" и премина по бул. Добричка епопея, ул. Хан Аспарух, ул. Сан Стефано, бул. 3 март, ул. Отец Паисий, бул. Добруджа.

Ако исканията на таксиметровите шофьори не бъдат изпълнени, следващият им протест ще бъде пред общината.