Албена в стихията на акробатичния рокендрол

Албена ще бъде домакин на държавния шампионат по акробатичен рокендрол на 4 юни. Заявка за участие са направили 9 отбора, съобщи съорганизаторът Бойка Недялкова, която е треньор и собственик във варненския клуб ТИМ.

Албена в стихията на акробатичния рокендрол

Националното първенството, което е и под егидата на федерацията, ще се проведе в спортната зала до хотел „Добруджа”. За медалите ще спорят състезатели на клубове от София, Божурище, Ловеч, Пловдив и Варна.


Началото на квалификациите е насрочено за 14.30 часа. Ще бъдат излъчени шампионите в 4 класа – деца, юноши, „С” и „В”. Най-голям интерес има при децата, където ще се включат 15 двойки. В останалите 3 класа са се записали общо 17 тандема. Финалите ще започнат в 18 часа на 4 юни, а награждаването е насрочено за 20 часа.

 

„Благодарим на Албена за съвместната работа. Надявам се тя да бъде успешна и този спорт да се радва на голям успех в прекрасното кътче на Добруджа. Намеренията ни са курортът да стане традиционен домакин на големи състезания, като идеята ни е догодина Албена да домакинства и на международен турнир по акробатичен рокендрол”, заяви Бойка Недялкова.