Кунева стана официално кандидат-президент

След няколкомесечно протакане и игра на котка и мишка бившата еврокомисарка Меглена Кунева най-сетне реши да излезе на светло като кандидат-президент. В понеделник тя ще обяви официално мотивите си и посланията на кампанията си .

Кунева стана официално кандидат-президент

След няколкомесечно протакане и игра на котка и мишка бившата еврокомисарка Меглена Кунева най-сетне реши да излезе на светло като кандидат-президент.


 

В понеделник тя ще обяви официално мотивите си и посланията на кампанията си . Това съобщиха от Инициативния комитет, който издига кандидатурата й.

 

На събитието в столичния хотел „Радисън” ще участват и много представители на гражданското общество, неправителствени организации, браншови и професионални гилдии, журналисти и общественици.

 

По неофициална информация

Инициативният комитет, който застава зад Кунева, ще е от 21 човека.

Сред тях ще са режисьорът Александър Морфов, скулпторът Георги Чапкънов-Чапа, певците Белослава и Дони и др. Шефове на предизборния й щаб пък ще бъдат ексминистърът Николай Василев и някогашната му заместничка Мария Дивизиева.

 

Кандидатурата на Кунева, още преди да бъде обявена официално, се превърна в център на политически интриги. От БСП нескрито се заиграха с нея и дори взеха решение, че могат да подкрепят за президент и човек, извън червените редици. Това пък даде повод на президента Георги Първанов да удари Станишев, с който от известно време е във вражда, и да поиска столетницата да има партийна кандидатура.

 

Управляващите пък заговориха, че зад бившата еврокомисарка може да застане и ДПС и

това ще я превърне в кандидатура на Тройната коалиция.

 

Самата Кунева пък преди време обяви, че не иска подкрепата на партиите, а на гражданското общество. Въпреки че досега отклоняваше въпросите ще се кандидатира ли за президент, тя от месеци обикаля страната и е в скрита предизборна кампания.