Огромна база с боеприпаси гори в руска република

Голям пожар обхвана база с военни арсенали в руската република Удмуртия. Десетки складове и прилежащи сгради са обхванати от пожара, хората от района се евакуират, съобщиха руските агенции. Засега се съобщава за около 30 пострадали и евакуация на хората от района.

Огромна база с боеприпаси гори в руска република

Пожар избухна във военна база в Удмуртската република, Русия. Огънят е засегнал 18 склада за боеприпаси, като общо 150 сгради са обхванати от пламъци, съобщи ИТАР ТАСС. Пожарът е предизвикал множество взривове на артилерийски снаряди.


 

Хората в радиус от 4 км от военната база се евакуират. Според Интерфакс поне 30 души са пострадали при взрива. Над 20 000 души са евакуирани от района на експлозиите в селището Пугачово.

 

Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи официално, че в различни болници и други медицински учреждения на републиката след началото на взривовете за помощ са се обърнали 28 души. Повечето са получили изгаряния. Един човек е в неизвестност.

 

На този етап пожарникарите все още не могат да стигнат до горящите военни складове, макар че според властите ситуацията е под контрол и няма опасност близките населени места. За погасяването на пламъците са изпратени два самолета Ил-76, тежка техника, булдозери, трактори.

 

В Пугачово пристигна президентът на Удмуртия Александър Волков, който ще координира работата на всички институции, заети с ликвидирането на пожара.