Конференция "Обединяването на бизнеса и образованието за успешно бизнес обучение” в Добрич

Международна научна конференция – „Обединяването на бизнеса и образованието за успешно бизнес обучение” се провежда в Добрич и Албена.

Конференция "Обединяването на бизнеса и образованието за успешно бизнес обучение” в Добрич

Международна научна конференция стартира във Висше училище Международен колеж (International University College). Събитието е с основна тема осъществяване на връзка между образованието и бизнеса от различни сектори.

 

В конференцията вземат участие представители на общо осем университета от Германия, Холандия, Унгария, Литва, Украйна, Русия и България. Сред повече от седемдесетте гости и участници в конференцията има преподаватели, експерти по кариерно развитие и човешки ресурси, студенти, представители на администрацията и висшия мениджмънт на академичните партньори на ВУМК.

 

Още със старта на конференцията единият от гостите – Проф. Юрий Лега, ректор на Черказкия държавен технически университет бе удостоен с членство в Международния борд на директорите на Висше училище Международен колеж, чиито член също е и Боб Милър, губернатор на Невада, САЩ.

 

Научната конференция е разделена на три блока – „Висше образование и туризъм”, „Висше образование и информационни технологии” и „Висше образование и бизнес”. Първата част стартира с докладите на д-р Каролин Щамм от немското висше училище – БЕСТ Зайбал (BEST-Sabel – Hochschule Berlin) с тема «Образование, работа и поуки от света на туризма» и Лео Деккер от университета Стенден в Холандия, който представи «Стратегическо управление на човешкия капитал, цялостен подход към теорията и практиката в образованието по хотелски мениджмънт».

 

Доклади изнесоха още и преподаватели от Висше училище Международен колеж – д-р Мирослава Димитрова и д-р Станислав Иванов с тема „Участието на студентите в реални бизнес проекти и тяхното осъществяване.” Конференцията ще продължи в к.к. Албена до 4-ти юни и ще завърши с доклада на Събина Атанасова и д-р Димитрина Каменова на тема „Перспектива: студенти в помощ на бизнеса”.