Добруджа ще спори за златото при 17-годишните

Юношите на Хандбален Клуб Добруджа до 17 години се класираха за финала на държавното първенство. В много драматичен мач добричлии, водени от старши треньора Светослав Божков (на снимката), победиха Локомотив (Варна) с гол със сирената.

Добруджа ще спори за златото при 17-годишните

В 1/2-финален двубой от републиканското първенство по хандбал за юноши до 17 години Добруджа надделя над Локомотив (Варна). Мачът се игра в препълнената зала "Русалка" в Добрич. Финалният турнир с участието на осемте най-добри отбора на България се провежда от петък до неделя в нашия град.

 

Добруджа завърши на второ място в предварителната група, докато Локомотив спечели своята. На почивката варненските железничари имаха аванс от 2 гола. Почти до края на мача те успяваха до опазят крехкия си аванс. В заключителните минути обаче младите добруджанци се вдигнаха на щурм и доказаха, че са много по-класния отбор и заслужават повече да играят на финала. С гол в последната секунда Добруджа победи с 19:18 за радост на многобройните добрички фенове в залата.

 

Мачът ясно показа, че в школата на ХК Добруджа се работи много сериозно и трудът на младия наставник Светослав Божков вече дава резултат. Много от хандбалистите в жълто-зелено демонстрираха огромен потенциал и определено на тях съвсем скоро ще може да се разчита да подсилят мъжкия състав на Добруджа.

 

В другия полуфинал в момента играят Черно море (Варна) и Железничар (София).

 

Финалният мач, който ще определи шампиона на България, ще се играе в неделя от 12.45 в зала "Русалка" в Добрич.