Практически обмен между персонала на седем детски заведения на територията на Община Каварна по проект „Шанс за всяко дете”

На 25 октомври в заседателната зала на Община Каварна се състоя среща за практически обмен между персонала на 7 детски заведения на територията на Община Каварна по проект „Шанс за всяко дете” Програма „ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В РИСК” финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014г.

Практически обмен между персонала на седем детски заведения на територията на Община Каварна по проект „Шанс за всяко дете”

Практическият обмен ще се състои в 7 срещи и цели да допринесе за повишаване на професионалната компетентност на педагогическите, здравните и обслужващите екипи на детските заведения, в резултат на което се очаква да се повиши ефективността на тяхната работа в мултикултурна среда. Полученият опит ще обогати знанията на персонала за изпълнението на индивидуални програми за деца представители на уязвими групи /роми, с нисък социален статус/.



На срещата представител на фирма „Естат” – гр. София представи презентация на норвежките добри практики в областта на възпитанието, обучението и допълнителната подготовка на децата на възраст под 7 години.

Предоставени бяха данни от проучване на нагласите на родители и деца, посещаващи детските градини на територията на общината.