Албена домакинства на "Девин плажен тенис"

В курорта започва обратното броене - 100 дни до европейското първенство.

Албена домакинства на "Девин плажен тенис"

В Албена бяха излъчени първите шампиони за годината у нас в плажния тенис. С него стартира веригата турнири „Девин плажен тенис”, която тази година ще включва над 10 прояви в цялата страна.

 

13-годишните Полина Радева и Дженифър Гогова триумфираха при юношите и девойките, като на финала победиха тандем от Русия. Полина е от Варна и е сестра на националния ни шампион по тенис Марсел Радев. Дженифър е българка, но от 3-4 години живее в Лондон, където и се състезава. На острова нашето момиче е достигнало до №13 при 12-годишните.

 

Класирането при мъжете оглавиха варненците Емил Бояджиев и Мирослав Ганев, които в спора за първото място надиграха руснаците Стас Зеленков и Юри Железов.

 

Най-добрите бяха наградени от генералният секретар на БФ Тенис Георги Дончев, който покани шампионите да се включат и в първия международен турнир по плажен тенис в България. Той е от календара на ITF и ще се проведе на 18 и 19 юни в Албена. Надпреварата носи точки за световната ранглиста и е с награден фонд 1500 долара.

 

Отминалият турнир в курорта бе част от програмата на медийния фестивал. В него се включи и звездата от телевизионния сериал „Забранена любов” Яна Кузова. Изявите на тенисистите бяха наблюдавани от шефа на спорта в БТВ Красимир Минев, както и от главния "виновник" за провеждането на Медиамикс 2011 Георги Кузмов. В срещите участваха българи, немци, руснаци, британци и холандци.

 

Край морето утре започва обратното броене до началото на европейското първенство. Точно 100 дни остават до шампионата на Стария континент, на който Перлата на родното ни Черноморие ще има привилегията да домакинства.