Летището в Добрич става интермодален терминал, общинска полиция ще заработи догодина

Йордан Йорданов отчете пред медиите своята първа година като кмет.

Летището в Добрич става интермодален терминал, общинска полиция ще заработи догодина

Моята работа за града е 365 дни в годината, така ще бъде и занапред, отбеляза кметът на Община Добрич Йордан Йорданов.


Наследството, което получихме, беше в най-песимистичния вариант, който сме си представяли, при встъпването в длъжност бюджетът беше на ръба, коментира той. Корекцията за депото е атестат как са се правели проектите преди, смята Йордан Йорданов. Наложи се да изготвим съвсем ново проектно предложение за водния цикъл, припомни той. При реализирането му добричлии ще получат не само по-добро водоподаване и по-качествена вода, но и подобряване на пътната мрежа, отбеляза кметът на Добрич.

Имаме много добра комуникация с всички министерства, диалогът с тях винаги е бил много добър, надявам се, че ще продължи да е такъв, сподели Йордан Йорданов.

След неуспешните опити през годините, през тази сагата с паметника на ген. Иван Колев приключи успешно, отбеляза още кметът.

Започнахме реформа в спорта и футбола, която вече дава резултат, заяви Йордан Йорданов. Общината вече официално има представителство във футболния клуб, добави той. Добруджа ще се върне в Б група, а основната цел винаги е била една - отборът трябва да се върне в елита, заяви кметът на Добрич.

Като още един голям успех за общината той посочи факта, че в новия общ устройствен план на града ще бъде включено летището. Вече е договорено през следващата година то да бъде прехвърлено от Министерство на отбраната на Община град Добрич и да стане общинска собственост. Имотът е с площ от над 100 дка. Теренът е предназначен за интермодален терминал - голям логистичен център, който ще осигури много нови работни места.

Друга новост от догодина ще бъде общинската полиция - звено към МВР, което е на подчинение директно на кмета. Първоначално тя ще има 8 служители - началник и 7 старши инспектори. Те ще обикалят центъра, парка и кварталите, ще следят за реда и ще налагат санкции при неспазване на общинските наредби. Общинската полиция ще се финансира от бюджета на общината с около 100-120 000 лева на година.

Благодаря на всички колеги от екипа, благодаря на служителите, които всеки ден полагат много усилия да представят своята община и своя град на високо ниво, заяви Йордан Йорданов. Една година е малък период, но през тази година заложихме всички онези неща, от които градът ни има нужда, направихме малката стъпка, сега предстоят големите, завърши кметът на Добрич.