Николай Николов обра купите на турнира по конен спорт в Генерал Тошево

На 8-ми ноември по повод празника на град Генерал Тошево се проведе турнир по конен спорт – прескачане на препятствия за Купата на Кмета.

Николай Николов обра купите на турнира по конен спорт в Генерал Тошево

В надпреварата, която се проведе на стария стадион до конната база се включиха участници от спортни клубове по конен спорт от Крушари, Варна, Шумен и Добрич. Сред тях личаха имената на изявени жокеи като Николай Николов, Павлин Димитров и Диян Балчев, които със своите породисти коне обраха овациите на зрителите край манежа.


В турнира за Купата на кмета се проведоха четири надпревари по прескачане на препятствия – паркур за аматьори; паркур за млади коне; отворен паркур – 110 см. и отворен паркур – 120 см. При аматьорите на първо място се класира Михаил Диков с кон “Делфин”. В надпреварата за млади коне триумфира Николай Николов с кон “Канди”. Същият участник със същия кон спечели и първите места в отворените паркури на 110 и 120 см. Така в общото класиране Никола Николов спечели общо пет медала – три златни (с кон “Канди”) и два сребърни (с конете “Юнона” и “Кордоба”), които му осигуриха и специалната награда от състезанието – Купата на Владко Пенчев и парична награда.