7 победи от 8 мача за школата на Добруджа

Всички детско-юношески формации на хандбален клуб Добруджа са водени от треньорския тандем Джошкун Якубов и Емил Иванов.

7 победи от 8 мача за школата на Добруджа

Днес младежите на Добруджа спечелиха и двата си мача на турнира в Каварна. Хандбалистите от Добрич победиха домакините Калиакра с 31:11 и Кубрат с 30:26. Така след втория турнир в групата формацията на Добруджа до 19 години вече има 3 победи и 1 загуба и заемо второ място в зона Черно море, която обхваща Североизточна България. Следващите мачове на младежкия състав ще бъдат от 16 до 18 декември на финалния турнир за Купата на България, който ще се проведе в Хасково с участието на най-добрите отбори от страната в тази възрастова група.




Летящ старт в първенството записаха в събота малките хандбалисти на Добруджа - до 11 години. Те спечелиха 3 победи от 3 мача на първия турнир за сезона. Във Варна хандбалните таланти на Добрич победиха Камчия (Долен чифлик) с 11:1, Локомотив (Варна) с 11:4 и Шумен с 12:5. Така с пълен точков актив Добруджа оглави класирането в първенството за хандбалисти до 11 години в зоната.

Силно се представиха и юношите старша възраст - до 16 години. На турнир в Кубрат в събота те победиха домакините и русенския Мартен, а загубиха от Спартак (Варна). С 4 победи и 1 загуба след втория турнир Добруджа заема второ място в групата, на точка зад Спартак. Победителят в зоната по традиция се класира директно за държавните финали на първенството, а вторият и третият отиват на квалификации, като битката в зоната е между 6 отбора. Добруджа е сред осемте участници на финалите за Купата на България по хандбал за юноши старша възраст. Носителят на трофея ще бъде определен в Кубрат от 2 до 4 декември.