Календар на свършека: До 2018 година краят на света ще дойде седем пъти

За следващите шест години и половина са насрочени седем дати за края на света. Пророчества или научни теории твърдят, че знаят точно кога и как човечеството ще бъде унищожено. BNews състави календар на най-разпространените от тях.

Календар на свършека: До 2018 година краят на света ще дойде седем пъти
Според различни предсказатели почти всяка година човечеството получава нова дата за края на света.

Американският проповедник Харолд Кемпинг успя да убеди близо 200 000 души по целия свят, дори и в България, че на 21 май тази година ще се сбъдне библейското прорчество за Второто пришествие.

Това, че тоталното изтребление на грешниците на земята не се случи, не го разколеба и той насрочи нова дата-през октомри, като се извини с грешка в изчисленията.

BNews състави календар с предполагаемите дати за края на света и причините, които биха довели до това.

За 22 септември 2012 година е насрочен "енергетичния" край на земята - смята се, че ще бъде предизвикан от природно-технологична глобална катастрофа.

Според изчисленията на група учени от НАСА силно изригване на Слънцето, чиито електромагнитен импулс ще повреди практически цялото енергийно и електронно оборудване за дълъг период от време, ще причини гибелта на милиарди хора.

Малко по-късно, на 21 декември 2012 година според предсказанието на маите идва краят на нашата цивилизация.

В този ден, според древен текст-пророчество на маите,ще се случи така нареченият парад на планетите. Земята, Юпитер, Марс и Сатурн ще се подредят в една линия, в центъра на която ще се намира Слънцето.

Заради необичайната близост на Земята до звездата ще започне верижна реакция: в атмосферата ще проникнат толкова силни потоци енергия, че повърхността на планетата ни няма да ги издържи.

Краят на света на същата дата - 21 декември 2012 година е предсказан и от древните шумери.

Тайнствената планета Нибуро толкова ще се доближи до Земята, че ще предизвика смяна на магнитните полюси и напълно ще промени орбитата на планетата.

Гигантската и маса ще предизвика издигането на огромни водни маси, които от своя страна ще наводнят континентите и ще унищота изцяло живота на Земята.

Холандският астрофизик Пиир ван дер Меер твърди, че Слънцето ще се взриви през 2013 година, и това буквално ще изпепели Земята.

За 2014 година пък руският астрофизик Хабибул Абдулкаматов е насрочил началото на нов ледников период, който ще унищожи голяма част от плодородните земи на Земята и човечеството ще измре постепенно от глад.

Твърди се, че за 2014 година покойната пророчица Ванга предсказала, че милиони хората ще страдат от гнойни язви, рак на кожата и други болести вследствие на химическа война.

Американският климатолог Джеймс Ханс смята, че през 2016 година ледниците ще се стопят и ще наводнят огромни части от сушата, които ще станат необитаеми.

2018 е годината, за която Нострадамус е предсказал, че ще започне глобална ядрена война, която ще унищожи човечеството.