Ръст на заплатите на 6 места договориха КНСБ и Община Добрич

От 2017 година с 10% ще се вдигнат възнагражденията на работещите в Обреден дом, общински пазари, синя зона, зоопарка, приюта за безстопанствени животни и пенсионерските клубове. Това обявиха на съвместна пресконференция кметът на града Йордан Йорданов и Гинка Василева - председател на КНСБ - Добрич.

Ръст на заплатите на 6 места договориха КНСБ и Община Добрич

Те са провели среща днес, на която са обсъдени исканита на синдиката за увеличение на работните заплати в местните дейности за Бюджет 2017 в размер на общо 229 000 лева за годината.


Диалогът с КНСБ винаги е бил на много добро ниво през годината, отбеляза кметът Йордан Йорданов. До седмици ще бъде готов анализът, след които предстоят оптимизиране и преструктуриране на звена, обясни той. Гоним увеличение на заплатите от 10% в следващия бюджет за всички местни дейности, като днес договорихме такова за 6 от тях - Обреден дом, общински пазари, синя зона, зоопарка, приюта за безстопанствени животни и пенсионерските клубове, съобщи кметът.

В 13 местни услуги към Община град Добрич работят 400 човека, от които 368 са членове на КНСБ, съобщи Гинка Василева. Срещата бе ползотворна, за първи път ще има увеличение за заплатите и на специалистите, а не само на работещите на минимална заплата, отбеляза регионалният координатор на КНСБ.