Талевци направиха репортажи от Европейския парламент в Брюксел

Екип от СУ "Димитър Талев" - Добрич посети Брюксел. Визитата се осъществи благодарение на поканата на евродепутата Емил Радев, който посети училището през октомври.

Талевци направиха репортажи от Европейския парламент в Брюксел

Победителките в конкурса "Аз - гражданинът на Европа" дванадесетокласничките Анелия, Йоанна и Василена, придружени от директора на училището Весела Панчева и зам. директора Велимира Проданова, бяха посрещнати от Емил Радев и неговия екип в Брюксел и получиха възможността отблизо да се запознаят с работата на Европейския парламент и българските евродепутати. Ученичките влязоха в ролята на журналисти и направиха интервюта за локалната училищна телевизия "Светилник" със своя домакин и с евродепутата Мария Габриел, която е номинирана от ЕС за поредна година за "Жена на годината" за работата й в Комисията по правата на жените и равенството между половете. Събеседниците говориха за равносметката в края на 2016 г. и за предизвикателствата пред Европейския съюз и България през следващите години, както и за стратегиите, които се прилагат на международно и национално ниво за развитие на пазара на труда и възможностите за реализиране на младите специалисти. Талевци получиха похвали за отличната си подготовка по английски език, показана на конкурса "Аз - гражданинът на Европа", за познанията си по актуални въпроси от историята на Европа и проблемите на младите хора. Българските евродепутати им пожелаха успешна професионална и лична реализация.


"Тази визита ще остави трайни спомени у всяка една от нас, защото беше организирана на много високо ниво и във всяка инициатива, включена в програмата, личеше уважение и желание да ни накарат да се почувстваме сред приятели и съмишленици", сподели директорът на училището Весела Панчева.

На всички присъстващи в залата Емил Радев представи СУ "Димитър Талев" като едно модерно българско училище, а неговите възпитаници - като достойни да бъдат негови сътрудници и колеги.