Талантливи деца от Добрич в затруднено положение получиха дарение от "Хиполенд"

Ваучери за пазаруване в магазин "Хиполенд" получиха всички стипендианти на дамски клуб "Майчина грижа" - деца, които са сираци, с един родител или в много тежко материално положение, но въпреки ударите на съдбата постигат големи успехи в науката, изкуствата и спорта на национално и международно ниво.

Талантливи деца от Добрич в затруднено положение получиха дарение от "Хиполенд"



В ресторант "Централ" се проведе традиционната среща на стипендиантите на "Майчина грижа", на която те споделиха своите постижения през годината и получиха стипендиите си от дамския клуб - за всеки ученик тя е по 100 лева на месец, а за студент - по 150, за да могат да продължават да се занимават с това, в което имат талант и покоряват върхове - една вече 20-годишна традиция за Добрич.


Иво Пенчев - търговски пълномощник на веригата "Хиполенд" за Добрич изпълни поетия на годишния бал на "Майчина грижа" ангажимент да предостави дарение в размер на 1000 лева под формата на новогодишни подаръци на стипендиантите. Тази вечер всяко дете получи ваучер за пазаруване в "Хиполенд" на стойност 20 лева.

Председателят на клуб "Майчина грижа" Сабина Дукова изказа своята голяма благодарност към Иво Пенчев за жеста и адмирира политиката на "Хиполенд" да помага.


Събитието ще бъде отразано от "Господари на ефира" през погледа на студентката по журналистика Виктория Симеонова, която е стипендиант на клуба и сега кара своя професионален стаж в предаването.


Шахматистът Момчил Петков - шампион на България и на Европейския съюз за деца до 12 години, бронзов медалист от световното първенство за ученици до 11


Трима от стипендиантите на "Майчина грижа" са състезатели по вдигане на тежести, спечелили през тази година медали от европейските първенства за юноши и девойки.