„Да подадем ръка на един талевец“ е мотото на Коледния благотворителен базар в СУ „Димитър Талев“

За поредна година ученици, родители и учители от СУ „Димитър Талев“ организират Коледен базар.

„Да подадем ръка на един талевец“ е мотото на Коледния благотворителен базар в СУ „Димитър Талев“

Благотворителната инициативата тази година има за цел да подпомогне кампанията по събирането на средства за мозъчната операцията на Петър Костов – бивш възпитаник на училището.




Талевци - ученици, родители и учители подготвиха домашни сладкиши и погачи, както и ръчно изработени картички и сувенири, които изложиха във фоайето на училището. За подреждането и аранжирането на щандовете се погрижиха ученици от VII и XII клас. С много сладкиши и красиви торти бе отрупана и масата на фирма „Калеви“.

Базарът бе открит от учениците от седми клас, след което директорът на училището-госпожа Весела Панчева- поздрави всички с предстоящите празници и отправи призив към присъстващите да се включат в благородната кауза. В духа на Коледните празници и обичаи коледари поздравиха с песни и нарекоха погача за здраве, благоденствие и благополучие за всички талевци. Краеведът Иван Жечев като станеник поднесе коледния кравай на директора на училището. Ученици в автентични народни носии извиха кръшно хоро, в което се включиха гостите на празника.


Ученици, учители, родители и гости имат възможността днес да закупят традиционни коледни сладки и предмети от базара, както и да дарят средства, като с това подпомогнат семейството на Петър в събирането на сумата, необходима за операцията, която да възвърне здравето му и да му даде шанс отново да заживее пълноценен живот.

В светлините дни, предшестващи Рождество Христово, талевци отново показват, че са единни и състрадателни. Сложната и скъпа медицинска процедура, пред която се изправя Петър, е изпитание, в което той ще бъде подкрепен от голямото си талевско семейство. „Заедно можем!“- изписаха талевци на постера до базара и задочно пожелаха на Петър здраве, сили и надежда.