Започва раздаването на хранителни помощи от Областния съвет на БЧК-Добрич

Областният съвет на БЧК-Добрич започва раздаване на хранителни помощи по график.

Започва раздаването на хранителни помощи от Областния съвет на БЧК-Добрич

След което, раздаването ще продължи  в пункт  по ул.“Раковски“ № 13. В Община Каварна са обхванати 464 правоимащи лица /град-328 и в 16 села-136/ определени от Агенция „Социално подпомагане”.


Хранителните продукти се предоставят лично на правоимащото лице срещу лична карта или на упълномощено от него друго лице. Пълномощник на правоимащо лице може да получава хранителни помощи срещу пълномощно за получаване на продуктите, подписано от правоимащото лице, което не е задължително да бъде нотариално заверено. Хранителните пакети включват брашно, ориз, спагети, картофено пюре, месни и зеленчукови консерви консерви, компоти, захар и вафли, като общата стойност на всеки пакет възлиза на 67 лв. Право на подобна помощ имат лица и семейства, получили целеви помощи за отопление през изминалия отоплителен период, майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, и лица и семейства, получили еднократни месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, също лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати от с еднократна помощ по реда на чл.16 от Правилника за социално подпомагане. Акцията се осъществява чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица в изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане. 

Общото количество хранителни продукти, които ще се раздадат по Програма 2016 г. на първи транш в Община Каварна е 17 887.20 кг. на стойност 31 175.232 лв.