Сутринта - слънце, следобед - дъжд и гръмотевици

По Черноморието преди пладне ще преобладава слънчево време. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22°-23° Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Сутринта - слънце, следобед - дъжд и гръмотевици

Днес преди обяд над западните и централните райони на  страната на много места ще има превалявания и гръмотевици, а над източните ще преобладава слънчево време. След обяд преваляванията в западната част ще спрат, а облачността ще намалее, а над централната и източната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Там ще има и градушки.


 

Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина до силен. В Източна България ще бъде умерен от изток-югоизток. Максимални температури между 25° и 30°, за София около 24°.

 

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, очакват се интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични бури. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 10°.