Кметът на Добрич издаде заповед за отстраняване на висулките

Целта на заповедта е недопускане на инциденти с пострадали хора, вследствие на паднали ледени блокове и висулки от покривните конструкции на сгради и пътни съоръжения на територията на Община град Добрич.

Кметът на Добрич издаде заповед за отстраняване на висулките

Съгласно заповедта на кмета на Добрич Йордан Йорданов директорите на учебни и детски заведения и домове, ръководителите на учреждения, търговски дружества, общински фирми, ползватели и наематели на сгради държавна и общинска собственост, собственици на частни имоти незабавно трябва да извършат цялостен оглед на обитаваните от тях сгради и при констатиране на опасност от падащи ледени блокове и висулки да предприемат всички необходимите мерки за отстраняване им. При невъзможност за отстраняване на ледените образувания трябва да се предприемат действия за обозначаване и обезопасяване на местата  с цел недопускане на инциденти.



Директорът на дирекция "Устройство на територията, инфраструктура и околна среда" следва да засили наблюдението и контрола на пътните съоръжения на територията на Община град Добрич във връзка с  образуването на ледени висулки под тях и да създаде организация за своевременното им отстраняване.

Контролът по изпълнението на заповедта се възлага на арх. Боян Коларов - зам.-кмет по устройство на територията.