Тръгва нова процедура за покупката на машина за почистване на шахти и канали за град Варна

От Общинската администрация във Варна съобщиха, че тръгва нова процедура за покупката на машина за почистване на шахти и канали.

Тръгва нова процедура за покупката на машина за почистване на шахти и канали за град Варна

За целта ще бъде направен опит за нова обществена поръчка за комбинирана и рециклираща канало- и шахтопочистваща машина.


 

Депутатите в местния парламент на няколко пъти гласуваха заделянето на 500 000 лв. в общинския бюджет, като последното им решение за покупката трябваше да стане факт до 31 март миналата година.   През месец октомври обаче стана ясно, че проведеният конкурс се е провалил. Тогава се явиха две фирми, но едната от тях бе отхвърлена по документи.

 

Общинските съветници настояха процедурата да се поднови, убедени, че една машина с двама оператори е напълно достатъчна, за да се реши проблемът със запушването на всички 11 000 шахти в града. Според варненските избраници така ще отпадне необходимостта дейността да се възлага на частна фирма.   Офертите на фирмите, които ще кандидатстват за изпълнението на отделните позиции в обществената поръчка, трябва да бъдат отворени на 26 юли.