Жребий определи местата за мартеници в Добрич

За втора поредна година в Община град Добрич, чрез теглене на жребий бе определен реда на избор на местата за продажба на мартеници, по утвърдената от главния архитект схема на базара.

Жребий определи местата за мартеници в Добрич

По този демократичен и справедлив начин, с новия ред бе прекъсната практиката на среднощното чакане и опашки пред общината, на опитите за препродаване на места и най-вече се намали напрежението между участниците. Тази година участие в базара заявиха 29 търговци и 4 занаятчии. Днес, в деня на жребия участваха 26 търговци и 4 занаятчии, тъй като 2-ма не се явиха, а 1 бе отстранен поради нередовни документи. Участниците в залата избраха между тях лицето, което да осъществи жребия. Бяха разпределени 133 места, всяко по 1,5 кв. м основно по бул. „25 септември“ – пешеходна зона, и малка част в района на пл. „Стария орех“ и ул. „Хр. Ботев“.



Община Добрич припомня, че със заповед на Кмета на Добрич Йордан Йорданов бе организиран базар „Мартеници 2017“ от 13 февруари до 3 март включително, който ще се проведе в района на бул. „25 септември" - пешеходна зона, ул. „Христо Ботев“ и площад “Стария орех“. Задължително за района на бул. „25 септември“ – пешеходна зона, търговската дейност с мартеници се извършва от еднотипни нестационарни съоръжения за търговия на открито с унифициран дизайн, одобрен от главния архитект.