Българките са на полуфинал на световното по плажен волейбол в Албена

Отборът на България се класира за полуфиналите на световното първенство по плажен волейбол на Международната на конфедерация за работнически спорт, което се провежда в рамките на спортния фест в Албена.

Българките са на полуфинал на световното по плажен волейбол в Албена

Днес българките в състав Виктория Викторова, Деница Генова, Диана Филипова и Кристияна Петрова записаха четвърта поредна победа, като този път те надделяха с 2-0 гейма над първия отбор на Италия. Утре са полуфиналните двубои и срещата за златните медали.


В курорта днес станаха известни и първите шампиони при отборите в деветия интернационален работнически фест, в който участват над 2000 състезатели от 19 държави.

 

Съставът на Първа инвестиционна банка триумфира в тениса при жените. За титлата при мъжете един срещу друг на корта до хотел "Калиопа" утре от 9 часа ще излязат отборите на Бабанови и Мини Марица Изток.

 

Израелският тим на Апоел оглави класирането в бриджа при дамите, а при мъжете титлата отпътува за руския Атом-спорт. В стрелбата с въздушна пушка първи са представителките на АЕЦ Козлодуй, а индивидуалното състезание бе спечелено от Веселина Бушнакова от ТЕЦ Марица Изток. В леката атлетика руснаците от Атом-спорт оглавиха отборните класирания в двата пола.