Настимир Ананиев е водач на листата на Реформаторския блок в Добрич

Настимир Ананиев, заместник-председател на „Движение България на гражданите” от коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” регистрира листата на РБ за Добрич в качеството си на неин водач.

Настимир Ананиев е водач на листата на Реформаторския блок в Добрич

Настимир Ананиев е досегашен председател на Транспортната комисия в 43-то Народно събрание, с богата законодателна дейност в областта на пътната безопасност и затягането на санкциите за нарушителите по пътищата.


РБ ще участва в Добрич с пълна листа от 12 души и в нея влизат Ангел Ангелов от партньорите ни от „Глас народен”, Силвия Колева от ДБГ, която е на трета позиция, а четвърти е местният лидер на ДБГ Нивелин Радичков, поясни Ананиев.

Той посочи като акценти в програмата на РБ мерките за намаляване на административната тежест върху за малкия  и среден бизнес, запазването на плоския данък, преминаването към уведомителен, а не разрешителен режим, при започване на бизнес, увеличаването на парите за образование до 4,5 % от БВП, намаляването на ДДС от 20 % на 18 % постепенно за следващия период от 4 години и въвеждането на мек образователен ценз за гласуване. Чрез него РБ цели да се установи балансът между задълженията на гражданите да се образоват до първи гимназиален клас, както е вписано в Конституцията, и правата им. Ако не си се научил да четеш, сам се лишаваш от възможността да гласуваш, защото няма да можеш да прочетеш какво пише на екрана на машината, обясни Ананиев мярката за мек образователен ценз чрез машинното гласуване. Той добави, че такива неграмотни хора, според програмата на РБ, вече няма да получават помощи за безработица, ако не се включат в курсове за ограмотяване и добиване на поне първи гимназиален клас.

Ананиев подчерта, че особен фокус за РБ в 44-ото Народно събрание ще е приемането на антикорупционния закон и общ орган за борба с корупцията по високите етажи. Той обясни, че РБ предвижда и въвеждането на специални агенти под прикритие, като форма на СРС, които да провокират към подкуп съмнителни държавни и високопоставени служители. Това ще е реален инструмент за борба с корупцията, каза още той.

Ананиев допълни, че е запознат с проблемите на Добрич, той като няколко пъти като депутат и председател на Транспортната комисия е правил приемни в общината. „Движение България на гражданите” има кмет на Добрич и беше редно водаческото място в листата да е на ДБГ като част от Реформаторския блок, каза Ананиев при  регистрацията в РИК - Добрич. Той подчерта, че 40 % от кандидатите на РБ в добричката листа са жени, което е последователна политика на ДБГ и не скри, че очаква висок резултат на РБ в многомандатния район. Ананиев припомни, че е участвал активно и в кампанията на кмета Йордан Йорданов, който е най-младият кмет от РБ в страната.