Температурите се покачват

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд предимно значителна облачност и на места ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максимални температури на въздуха 22° - 25°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето по крайбрежието ще бъде 1-2 бала.

Температурите се покачват

Днес сутринта над отделни райони, главно от Източна България, ще има и временни намаления на облачността, но през по-голямата част от деня над страната тя ще е предимно значителна, около и след обяд купесто-дъждовна, съобщи дежурният синоптик на НИМХ към БАН Анастасия Стойчева.


 

На места в планинските райони на Западна и в Източна България ще превали краткотраен дъжд, след обяд ще прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от запад, северозапад.

 

Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са от 22° до 27°, в София 22°. Атмосферното налягане съвпада със средната стойност за юни и през деня ще е без съществена промяна. Над планините значителна облачност ще има около и след обяд, когато на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен от северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 8°.