Красимир Янков: Туризмът трябва да е приоритет на местното самоуправление

Добрич може да бъде атрактивен за много от туристите по българското Черноморие и трябва да се направи всичко възможно те да бъдат привлечени, заяви водачът на листата на БСП в осми добрички избирателен район Красимир Янков.

Красимир Янков: Туризмът трябва да е приоритет на местното самоуправление

Той присъства на днешното редовното заседание на Общински съвет - Добрич. Първа точка в дневния ред на сесията бе приемане на отчет на Програмата за развитие на туризма през 2016 година и на новата за 2017-та. Общинските съветници от БСП се въздържаха при гласуването. Според Красимир Янков мотивът е липсата на дългосрочна визия за развитието на туризма в Добрич с оглед възможностите на града и Приморска Добруджа.



"Не се вижда предложение в програмата за привличане на гости в Добрич през годината от страна на кмета на общината и на мнозинството в Общинския съвет. Предвидени са традиционни мероприятия, които се правят от години. Незаинтересоваността от страна на местната власт за развитието на града води и до предложение за ограничен бюджет, какъвто общината е имала и в предходни години", заяви водачът в листата на БСП Красимир Янков.

Навсякъде по света туризмът се използва от местното самоуправление като начин да се подпомогне и активизира местната икономика, смята той. Това би било предпоставка за работни места, а младите хора ще остават да живеят в Добрич и региона, добави Красимир Янков.

Туризмът трябва да е един от приоритетите на местното самоуправление, предвид даденостите на региона, заяви още той. Според него Програмата за развитие на туризма в Добрич трябва да включва комплексен и дългосрочен подход за привличане на туристи, както от България, така и от чужбина. Красимир Янков смята, че е важно да бъде потърсено съдействието на КК Албена, съседните морски общини по българското Черноморие и държавата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление