ВМРО - Добрич отбеляза 3-ти март с автошествие по улиците на града

С традиционен автопоход, организиран от членовете на ВМРО в Добрич беше отбелязан Националния празник на Република България.

ВМРО - Добрич отбеляза 3-ти март с автошествие по улиците на града



Тази година към честванията се присъединиха и членовете на НФСБ и АТАКА.


Автошествието тръгна от паркинга пред зала "Добротица" непосредствено след приключване на общоградското поклонение и тържествен ритуал с отдаване на военни почести на загиналите за Освобождението на България от турско робство пред паметника на Kан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини.


Водачът на листата на Обединени патриоти Йордан Йорданов поднесе венец пред паметника на основателя на Българската държава и се поклони пред паметта на хората дали живота си за свободата на България.


Колоната от автомобили с развети знамена и надути клаксони премина през кварталите "Добротица", "Дружба", "Балик", "Христо Ботев", по булевардите "Добруджа", "Добричка епопея", "Трети март".


"Искам да честитя празника на всички родолюбиви добруджанци и българи.", каза Йорданов. "Както всяка година традиционно ние от ВМРО, в случая с нашите партньори от Обединените патриоти НФСБ и Атака решихме да организираме традиционния ни автопоход с развети знамена - най-вече български, разбира се, и с надути клаксони да напомним на добричлии, че това не е просто почивен ден, а това е национален празник, ден с който всички трябва да се гордеем", заяви водачът на листата на патриотите Йордан Йорданов. Той допълни, че автошествието се организира от повече от 10 години и в повечето случаи то дори не е било организирано, а по скоро импулсивно възниква непосредствено след честванията на паметника на кан Аспарух, за да зарадва добричлии с празника.




Купуването и продаването на гласове е престъпление.