Професионална паралелка по хореография в СУ "Климент Охридски" ще има

Началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков е информирал директора на училище "Климент Охридски" Маргарита Манева, че в план приема за следващата учебна 2017/2018-та година ще има паралелка по хореография.

Професионална паралелка по хореография в СУ "Климент Охридски" ще има

"Няма да коментирам как нещата се промениха. Важен е резултатът, който постигнахме", сподели директорът на училището Маргарита Манева. Очакват се документите от РУО за предстоящия прием на деца и с това проблемът на училището окончателно ще получи своето разрешение.


"Нашите усилия се оказаха ненапразни", допълни Маргарита Манева. Тя е благодарна за съдействието, което учебното заведение е получило от община град Добрич, в лицето на заместник-кмета по Хуманитарните дейности д-р Емилия Баева.

В сайта на Министерството на образованието и науката вече са публикувани учебните програми по предмета хореография от 1-ви до 12-ти клас. По думите на Маргарита Манева за първи път на хореографията се гледа като на един цикъл, който започва в първи и завършва в дванадесети клас. До 31 март ще се обсъжда нормативната уредба, след което тя ще бъде утвърдена окончателно.