Зорница Русинова: В края на мандата минималната заплата ще достигне 650 лева

След 4 години минималната работна заплата в България ще достигне 650 лева, а средната - 1500. Това е заложено в програмата на ГЕРБ в социалната сфера.

Зорница Русинова: В края на мандата минималната заплата ще достигне 650 лева



Среща-дискусия, посветена на социалните дейности, организира ПП ГЕРБ в Добрич. В кръглата маса участваха вицеадмирал Пламен Манушев - водач на листата на ГЕРБ в 8-ми МИР - Добрич и Зорница Русинова - министър на труда и социалната политика във второто правителство на Бойко Борисов.

Тя представи програмата на ГЕРБ в социалната сфера. Програмата е ориентирана към хората, тя е за гражданите на България, заяви Зорница Русинова. В центъра й са човекът, семейството, децата, образованието, доходите и благосъстоянието, обясни тя. Очаква се след 4-годишния мандат на управление минималната работна заплата в България да стане 650 лева, средната пък ще се увеличи от 950 в края на миналата година до 1500.

Трябва да върнем престижа на образователната система и на българския учител, и да ликвидираме неграмотността, ангажира се Зорница Русинова. Тя съобщи, че семейните помощи категорично ще бъдат спирани, когато детето не посещава училище.

От ГЕРБ са готови и с реформа на системата за телковите решения, за да се спре корупцията в нея. Целта е да се увеличат парите за хората, които реално имат нужда. Планира се дейността да премине към НОИ, след което поетапно ще трябва да бъдат препотвърдени всички 980 000 телкови решения.

Граждани и представители на неправителствени организации отправиха предложения и получиха отговор на своите въпроси от Зорница Русинова и Пламен Манушев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление