Настимир Ананиев: Ние не сме извадили кошницата с обещанията, нашите предложения са реалистични и прагматични

Водачът на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Добрички район Настимир Ананиев проведе среща с жители на община Крушари.

Настимир Ананиев: Ние не сме извадили кошницата с обещанията, нашите предложения са реалистични и прагматични

В отговор на зададени въпроси за решаване на проблемите на хората от малките общини, сред които безработицата, обезлюдяването, битовата престъпност, Ананиев посочи, че „в програмата на Реформаторски блок не сме извадили кошницата с обещанията, защото знаем, че хората искат реални резултати и конкретни решения на ежедневните проблеми.“ Водачът на листата на РБ за Добрички район ги запозна с предимствата на Програмата, като поясни: „Ние знаем, че добричлии и всички добруджанци са се наслушали 27 години на популизъм и неосъществими обещания. Нашите приоритетии са образование, здравеопазване и култура, решаване на тежкия демографски проблем. Имаме конкретни мерки за справянето с безработицата“, заяви той пред хората и подчерта, че образованието е секторът, върху който трябва да се насочи най-голямо внимание. Образованието е свързано с абсолютно всичко. Неграмотността е бич и когато бъде подценен, всички плащаме цената му. Образованите хора, които мислят с главата си, не могат да бъдат подведени от популизма, каза Настимир Ананиев като посочи и конкретна мярка в тази насока - безплатни учебници за учениците от 1 до 12 клас.



Той бе категоричен, че Дясното също може да е социално. Според него могат да се осигурят повече пари за пенсии, ако се затвори „дупката“, в която отиват средствата за незаконните инвалидни пенсии. Само за 3-4 години „инвалидите“ са се увеличили над 40%, каза той пред насъбралите се добруджанци.

Водачът на листата на Коалицията от партии „Реформаторският блок - Глас народен“ допълни, че е запознат много добре с проблемите на цялата област. Като народен представител в 43-то НС и председател на Транспортната комисия е провеждал приемни в областния град. "Ние сме обединената десница и даваме на десните хора представителство в 44-тия парламент, заяви той. Ние не се включваме в наддаването за пенсии и заплати, защото изборите не са сватба, на която се обещават подаръци“, каза още Настимир Ананиев. Той подчерта, че Реформаторите ще работят за силни институции, които да не допускат мафията да краде парите на гражданите и които да спрат корупцията в политиката и администрацията. Реформаторският блок се надява на стабилно присъствие в следващия парламент, за да бъде приет и най-важният - антикорупционният закон.

В рамките на срещата бе обсъдено и лошото състояние на инфраструктурата в региона. „Близостта на Добрич до границата дава реални шансове за развитие, от което областта трябва да се възползва, а не го е направила досега.“ Общо бе мнението, че без инфраструктура не може да се развива и туризъм.

Поставен бе въпросът за битовата престъпност, на който кандидатът за народен представител отговори, че РБ има конкретно предложение по темата, а именно: увеличаване на полицейското присъствие с оглед осигуряване на полицейска защита не по-късно от 20 минути от подаването на сигнала.

Водачът на листата Настимир Ананиев заедно с кандидата за народен представител Силвия Колева и общинския съветник от Реформаторски блок в Крушари Иван Иванов убедиха присъстващите, че „заедно можем да възродим енергията, да надграждаме постигнатото с последователни действия за развитието на прекрасния добруджански край. Защото Добруджа заслужава повече.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление.