Мащабна акция по почистване Балтата срещу нови наводнения

Вторият в листата на ГЕРБ за Добрички многомандатен регион Живко Мартинов днес се срещна с пострадалите от наводнението в село Батово, преди 5 месеца.

Мащабна акция по почистване Балтата срещу нови наводнения

Жителите на селото споделиха, че живеят в постоянен страх при всеки дъжд. Мартинов ги увери, че се работи за превенция на подобни инциденти.


Кандидатът за народен представител посети един от пострадалите, на които помогна със строителни материали м.г. за преодоляване на последиците от наводнението. Живко Мартинов посочи, че са обследвани всички невралгични точки по крайбрежието и по поречието на река Батовска.

Тази пролет, след дъждовния период и падането на нивото на реката,  усилията ще бъдат насочени към почистването на коритото със специализирана техника. Министерството на околната среда и водите е закупило и два шлюза, които ще бъдат монтирани.

Мартинов подчерта, че от 10 години не е имало такава мащабна акция по почистване на Балтата. От толкова и никой не ни е обръщал внимание, споделиха местните жители, които благодариха на ГЕРБ за подкрепата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.