Йордан Йорданов: Обещавам да бъда гласа на Добрич и Добруджа в следващия парламент

Красимир Каракачанов - председател на ВМРО и съпредседател на коалиция "Обединени патриоти" днес е на посещение в областта. Визитата му включва срещи с жителите на Добрич, Каварна и Балчик.

Йордан Йорданов: Обещавам да бъда гласа на Добрич и Добруджа в следващия парламент



В зала "Зорница" в Добрич Красимир Каракачанов бе посрещнат от членове и симпатизнати на патриотичните организации с вкусна добруджанска пита.


Тези избори са важни, защото трябва да сложим точка на тази 27-годишна политика на противопоставяне и омраза, повече от четвърт век българските политици разделят нацията на сини и червени, монархисти и републиканци, русофили и русофоби, а в това време българската държава стигна до там, че сме най-бедни не само в ЕС, но и в цяла Европа, заяви Красимир Каракачанов. Той посочи, че средната пенсия в Албания е 175 евро, докато при нас е 68. Ние сме най-болната нация, начело в Европа по инсулти, инфаркти и ракови заболявания на глава от населението, отбеляза лидерът на ВМРО. Ние сме и най-бързо изчезващата нация, добави той. На всичко това трябва да се сложи край, категоричен е Красимир Каракачанов.

От 2 години се борим минималната пенсия в България да стане 300 лева и реципрочно да се увеличат всички останали, припомни председателят на ВМРО. Ще продължим да настояваме затова и в следващия парламент, ангажира се той.

Красимир Каракачанов се обяви за нулева толерантоност към битовата престъпност, като една от мерките е във всяко село да има полицаи.

Сред приоритетите на патриотите ще бъде и недопускането на нелегални емигранти в България. За целта се предлага изграждането и на видеонаблюдение на границата и засилена охрана от полиция и армия. Преминаването на границата е престъпление и нелегалните емигранти трябва да бъдат посрещани с цялата строгост на закона, заяви Красимир Каракачанов. Идващите от ислямския свят в Европа не се интегрират, те не желаят да се съобразяват с местните традиции и култура, с местния начин на живот, а се опитват да налагат своя, отбеляза патриотът.

Той се обяви и за реформа в обрзованието. Училищата не трябва да действат на пазарен принцип, заради делегираните бюджети, директори и учители си затварят очите за неприсъствието на ученици и за нивото им на знания, коментира Красимир Каракачанов. Според него проблемът на образованието сега е, че държавата финансира неграмотността.

Лидерът на ВМРО съобщи, че инвестициите в Южна България са 6 пъти повече от тези в Северна. Той заяви, че трябва да се сложи край на това разделение на страната, водено от политиците вече 15 години.

Красимир Каракачанов изрази увереност, че патриотите ще постигнат много добър резултат на предстоящите парламентарни избори. Обединени на президентските събрахме близо 600 000 гласа, припомни той.

2 седмици след старта на кампанията впечатленията ми от срещите с граждани са, че очакванията към нас са големи, защото сме заедно, защото се явяваме като обединени патриоти, заяви водачът на листата за добрички избирателен район Йордан Йорданов. Именно защото сме обединени хората повярваха в нас и виждат надежда, смята той. На президентските избори Красимир Каракачанов имаше 17% в област Добрич, надявам се през 17-та година с номер 17 да имаме поне 17% от гласовете на тези избори, заяви Йордан Йорданов. Той отбеляза, че листата на патриотите е изцяло от добруджанци.

Познавам проблемите на региона, роден съм в Добрич, израснал съм в Добрич, тук живея и работя, няма да стана софиянец след избирането си, както направиха много депутати, аз съм добруджанец до мозъка на костите и обещавам да бъда гласът на Добрич и Добруджа в следващото Народно събрание, заяви местният лидер на ВМРО.

На срещата присъства и кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. Той благодари на патриотите за съдействието им за изграждането на паметник на ген. Иван Колев в нашия град.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.