Красимир Янков: БСП предлага нови полицейски участъци в селата и назначаването на още хиляда гранични полицаи

Основните приоритети на Българската социалистическа партия по отношение на сигурността са превенция и противодействие на тероризма, на тежката и организирана престъпност и на битовата престъпност, борба с корупцията на всички нива и охрана на границата - управление на процесите на миграция.

Красимир Янков: БСП предлага нови полицейски участъци в селата и назначаването на още хиляда гранични полицаи



Кръгла маса на тема "Вътрешна сигурност и обществен ред" организира днес БСП в Добрич. В нея участваха кандидат-депутатите на Българската социалистическа партия в 8-ми изибирателен район - Добрич, Велико Великов - бивш началник на "Криминална полиция" - Добрич, хора от системата, заинтересовани граждани.

Водачът на листата на БСП Красимир Янков представи алтернативен план на БСП за управление в областта на вътрешната сигурност и опазването на обществения ред. Социалистите предлагат нова полицейска карта, с която в селата се създават нови полицейски участъци с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника. Всеки постоянен полицейски пост ще отговаря за максимум 3 села, за да се гарантира незабавна реакция при кражби и всякакви други престъпления, обясни Красимир Янков.

Държавната агенция за бежанците трябва да премине към МВР, смятат от БСП, за да може да се контролират инциденти като този в Харманли.

Предвиждаме назначаването на нови хиляда гранични полицаи, за да може "Гранична полиция" ефективно да си изпълнява задълженията, съобщи още водачът на листата на БСП в Добрич. Във връзка със случаите на повдигнати обвинения срещу български гранични полицаи през последните години, Красимир Янков се обяви за защита на правата на служителите на МВР при изпълнение на служебните им задължения - нещо, което е липсвало досега.

В програмата на БСП са заложени още своевременно и ефективно полицейско реагиране, изграждане на силни контраразузнавателни и полицейски структури, нулева толерантност срещу корупцията на всички нива, повишаване мотивацията на българския полицай, засилен граждански контрол над дейността на МВР, развитие на системата за защита при бедствия като част от МВР, запазване на социалните придобивки на полицейските служители и др.

В отговор на въпрос от залата относно бъдещето на комисията по досиетата, Красимир Янков обяви, че позицията на БСП е за закриване на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.