Даниел Вълчев: Реформаторският блок е гарант за дясноцентристка ориентация на страната

На среща с граждани на Добрич проф. Даниел Вълчев и Настимир Ананиев поставиха акценти от програмата на "Реформаторски блок - Глас народен".

Даниел Вълчев: Реформаторският блок е гарант за дясноцентристка ориентация на страната

За да изрази подкрепата си към листата на "Реформаторски блок - Глас народен" присъства на срещата проф. Даниел Вълчев - народен представител и председател на Постоянната комисия по европейска интеграция и член на Комисията по правни въпроси в 39-тото Народно събрание. 




"Винаги съм смятал, че в България има три много ясно обособени групи проблеми. Едината група е свързана с хората - за никого не е тайна, че ние българите застаряваме, ставаме все по-малко образовани, по-малко културни и по- болни. Аз не  познавам българин, който да харесва българското здравеопазване. Втората група са свързани с инфраструктурата - ние не умеем да преобразяваме света около нас, така че да ни е удобно в него по един траен начин, а когато го направим, обикновено не умеем да го пазим", заяви проф. Вълчев, като тук даде пример с пътя Варна - Добрич по който той е минал и е видял, че е в много лошо състояние. "На трето място поставям въпроса  с реда, ние не умеем да създаваме добри правила, или когато ги създадем не умеем да ги спазваме", допълни Даниел Вълчев. Той заяви, че не е маловажно накъде ще се развива Белгария, според него тя се развива в правилна посока макар и с бавни темпове, но трябва да продължи напред още по-категорично.

Проф. Даниел Вълчев заяви, че по 2 причини трябва да се гласува за "Реформаторски блок - Глас народен", едната е, че коалицията е гарант за дясноцентристка ориентация на страната, а другата е, че трябва да се спрат своеволията на ПП ГЕРБ.


На срещата присъства и кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Настимир Ананиев, който е първи в листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" представи главните акценти от програмата на партията. "Аз смело мога да заявя, че нашата програма е доста добре премислена, с много конкретики. За мен беше важно да има конкретни предложения, които да се вижда, че са работещи", заяви Ананиев. Сред основните акценти той посочи решителните мерки за спиране на източването на НОИ през неправомерно дадени инвалидни пенсии, които в момента съставляват 42% от всички пенсии в страната.

Според Ананиев нашият град е с много добра локация и възможност за обособяване на индустриална икономическа зона с цел привличане на румънски производствени предприятия.

В управленската програма на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" също беше включено и приемането на антикорупционен закон, с който се създава единен независим огран за противодействие на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. Настимир Ананиев заяви също, че няма да подкрепи бюджет, в който средствата за образование са по-малко от 4,5% от БВП.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.