Настимир Ананиев: Влизането на Реформаторския блок в парламента гарантира продължаването на реформите !

Продължават срещите на кандидатите за народни представители от КП „Реформаторски блок – Глас народен“. Днес те бяха в село Дончево, "Старт" АД - Добрич и Съюза на слепите – Добрич.

Настимир Ананиев: Влизането на Реформаторския блок в парламента гарантира продължаването на реформите !

Настимир Ананиев, водач на листата на КП „Реформаторски блок – Глас народен“ проведе среща с представители на колектива на „Старт“ АД – Добрич, на която присъстваха и кандидатите за народни представители Силвия Колева, Нивелин Радичков и Георги Друмев.



Представяйки Програмата на коалицията, Ананиев подчерта, че „Благодарение на участието на РБ в управлението, бяха започнати важни реформи, които искаме с нашето силно присъствие и активно участие да продължат в следващия парламент. 

Направени бяха промени в Закона за съдебната власт, в Конституцията, но за съжаление, времето не ни стигна. Надявам се на стабилно мнозинство, за да продължи и съдебната реформа в България“. Особен фокус за РБ в 44-ото Народно събрание ще е приемането на най-важния - антикорупционният закон и общ орган за борба с корупцията по високите етажи, каза той.

На изразено мнение от залата, че ако реформаторите отново се коалират с ГЕРБ, това ще бъде голяма грешка, Настимир Ананиев отговори, че благодарение на участието на РБ в предходния мандат, макар и с 23-ма народни представители, „показахме, че можем да бъдем много ясен коректив на едно дясноцентристко управление – такова, каквото е нужно на България“. В краткия мандат на 43-то НС, реформаторите са предложили 90 законопроекта, но са минали само 30. „Ако в следващия парламент, бъдем в евентуална коалиция, категорично това ще бъде при ясно определени условия: изпълнение на конкретни наши приоритети в определени срокове и намиране на съгласие за тяхната реализация. РБ ще е гарант и за това, че ГЕРБ няма да правят каквото си искат. В противен случай, лично аз не бих подкрепил такава коалиция“, заяви Настимир Ананиев.

По-рано през деня, водачът на листата на КП „Реформаторски блок - Глас народен“ Настимир Ананиев и кандидатите за народни представители Силвия Колева, Нивелин Радичков и Георги Друмев, посетиха клуба на Териториалната организация на слепите в Добрич и разговаряха с нейни членове. Обсъдени бяха наболели въпроси за незрящите: ниските пенсии, интеграцията на хората със зрителни увреждания, желанието им да кандидатстват с проекти по различни програми, но и невъзможността това да се случи поради тежки за тях процедури. В отговор, Настимир Ананиев разясни, че могат да се осигурят повече пари за пенсии и РБ има много конкретни предложения, сред които: решителните мерки за спиране на източването на НОИ през неправомерно дадени инвалидни пенсии, които в момента съставляват 42% от всички пенсии в страната. „Ние знаем, че добричлии и всички добруджанци искат реални резултати. Наслушали са се на популизъм и неосъществими обещания, затова са обезверени“, каза Настимир Ананиев. Сега повече от всякога е важно реформите да продължат и да не се допусне колебание и отстъпление от постигнатите резултати. Необходимо е надграждане, задълбочаване и ускоряване на реформаторските усилия, затова е необходимо РБ да бъде в 44-ия парламент“.

В края на срещата, кандидатите за народни представители от РБ – Глас народен с удоволствие изслушаха прекрасни изпълнения на Фолклорна група „Светлина“ към Съюза на слепите – Добрич, носител на високи отличия от редица национални участия. Настимир Ананиев поздрави талантливите певци, посветили сили и вдъхновение за съхраняване и популяризиране на българското народно творчество и традициите на добруджанския край и веднага сподели своето възхищение от тях чрез социалните мрежи. На снимките: Среща с избиратели в с. Дончево


Купуването и продаването на гласове е престъпление.