Красимир Янков и Даниел Петков ще бъдат депутатите на БСП от Добрич

Гласовете за БСП в град Добрич се увеличиха два пъти и половина спрямо изборите през 2014 година, Добрич върна червения си облик, заяви Мая Димитрова - областен и общински председател на Българската социалистическа партия.

Красимир Янков и Даниел Петков ще бъдат депутатите на БСП от Добрич

Нашата област е една от шестте в страната, в които БСП е първа политическа сила. Партията печели парламентарните избори в регионите Добрич, Велико Търново, Видин, Плевен, Монтана и Ямбол.


В нашата област БСП е първа по брой гласове в пет общини - Добричка (селска), Балчик, Каварна, Шабла и Генерал Тошево. В останалите три социалистите се нареждат втори. В град Добрич вота печели ГЕРБ, а в общините Тервел и Крушари - ДПС.

Гласовете за БСП в град Добрич са се увеличили два пъти и половина спрямо парламентарните избори през 2014 година, съобщи на пресконференция днес местният лидер на партията Мая Димитрова. Тогава за БСП за гласували 4857 жители на Добрич, а сега гласовете са 11 683. Гражданите на Добрич повярваха на БСП, Добрич върна червения си облик, отбеляза Мая Димитрова.

БСП ще има два мандата в 44-тото Народно събрания от 8-ми МИР - Добрич, показват изчисленията на партията. Областта ще представят водачът в листата Красимир Янков и третият Даниел Петков. Подредбата е пренаредена от избирателите, които са използвали преференции. С 2094 преференции третият Даниел Петков ще бъде обявен за народен представител, изпреварвайки десетия в листата Боян Саркизов с 1913 и втория Николай Колев с 1814.