Синята зона в Добрич - с 67 нови паркоместа

12 от тях са по бул. "3 март", а 55 - по бул. "Добруджа".

Синята зона в Добрич - с 67 нови паркоместа

Нова наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на град Добрич прие днес общинският съвет с 36 гласа за, 1 против и 1 въздържал се.



С нея бе разширен обхватът на синята зона. Въвежда се платено паркиране и по бул. "3 март" - в частта от математическа гимназия до историческия музей и по бул. "Добруджа" – от кръстовището с бул. "25 Септември" до ул. "Отец Паисий". Паркоместата ще бъдат само от посочената страна на булевардите, съответно 12 и 55, като по този начин стават общо 567 за цялата синя зона в града.

По предложение на общинския съветник от АТАКА Атанас Атанасов, което бе прието от вносителя на докладната - кмета Йордан Йорданов, няма да се въвежда синя зона по бул. "3 март" в района около летния театър - от кръговото на ул. Ген. Колев до пресечката с ул. "Максик Горки", както първоначално бе заложено в наредбата. В този участък ще бъдат забренени паркирането и престоят.

При обсъждането на наредбата на заседанието на общинския съвет днес постъпиха предложения за допълнително разширяване на обхвата на синята зона в Добрич с части от улиците "Страцин", "Райко Даскалов", "Христо Смирненски", "Славянска", "Кирил и Методий", "Максим Горки" и други. След дискусия бе решено, че най-удачно е решението затова да не бъде взето днес, а след нарочно заседание на постоянната комисия по транспорт, съвместно с общинска администрация, КАТ и други органи.

С приетата днес наредба бяха регламентирани и две важни нововъведения. Предстои въвеждане на смс-паркиране на синята зона в Добрич, както и закупуването на паяк - и двете след последващо одобрение от общинския съвет.