Шарен празник усмихна Генерал Тошево

За дванадесета поредна година Общинска администрация и Народно читалище “Светлина 1941” град Генерал Тошево организираха традиционния празничен карнавал “Голямата усмивка” по случай 1-ви април – Международен ден на хумора и шегата.

Шарен празник усмихна Генерал Тошево

Изпълненията бяха 22, а в цветния празник се включиха близо 150 участника на възраст между 2 и 101 години. Всички със забавни, шеговити, оригинални и интересни костюми и плакати. Всички, подготвили забавен скеч или постановка. И най-важното – всички, заредени с добро настроение, много хумор и големи усмивки.Веселата суматоха започна със символично предаване на ключа на властта от страна на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров на сатириците и водещият на събитието – клоунът Мики (актьорът Димитър Ялнъзов). “Голямата усмивка” трябваше да се проведе на централния площад, но типично по първоаприлски, точно по време на карнавала времето си направи шега и се развали. Така сцената на Читалището любезно приюти участниците и гостите.Веселото настроение беше поддържано от парад на шарени клоуни, хумористични герои от приказки и анекдоти, както и от герои от голямата сцена на театъра. Участниците се надпреварваха за вниманието на публиката и журито не само със своите костюми, но и с много бутафорни оръжия и хумористични плакати. Фантазията и майсторството, както и емоцията и вдъхновението на участниците при представянето на костюмите бяха оценени подобаващо.


За Крал на карнавала единодушно беше избран Кристиан Тихомиров, който се появи с хубав костюм на индианец, а Кралица на карнавала стана Камелия Иванова, който се беше превъплатила в ролята на Клеопатра. Награда за Най-масово участие в “Голямата усмивка” получиха ОУ “Хр. Ботев” – село Кардам, ОУ ”В. Левски” – село Преселенци и II “а” клас на ОУ “Хр. Смирненски. Наградите за най-смешен и оригинален костюм отидоха при Райна Стойчева и нейната внучка Камелия, Георги Галинов, ПК “Здравец”, ДГ “Първи юни”, СУ “Н. Вапцаров” (I “б” клас) и ОУ “Хр. Смирненски” (I “б” клас).

Ето всички останали, които получиха награди за своите представления на 12-то издание на карнавала “Голямата усмивка”:

Най-оригинален плакат:

ОУ “Хр. Смирненски” (II “а” клас)

Най-добър арсенал от бутафорни оръжия:

Трио “Жаборани”

ДГ “Първи юни”

Александра Георгиева Хинева

СУ “Н. Вапцаров” (II “а”) клас

Най-атрактивно участие:

Вяра Венциславова

ДВГ “Кукли”

Калоян Колев

Димана Манолова

Явор Георгиев

Юлиана Станимирова

СУ “Н. Вапцаров” (I “б” клас) – Генерал Тошево

“Сборна формация поп и рок пеене”

ЖФГ “Добруджанка – Стоянка Пеева”

Най-малък участник:

Михаела Михайлова – Елза

Яница Иванова – Галената Богданка

Скечове и постановки:

ПК “Лазар Спасов” – село Спасово

ОУ “Хр. Смирненски” (I “б” клас)

ДВГ “Кукли”

ПК “Здравец”

Василка Василева