Добруджа отново ще участва в евротурнирите

За седма поредна година хандбалистите на Добруджа ще представят Добрич на европейска сцена.

Добруджа отново ще участва в евротурнирите

Въпреки финансовите трудности и липсата на подкрепа от страна на спонсори, и тази есен ХК Добруджа ще участва в евротурнирите, потвърди президентът на клуба Георги Андреев. Жълто-зелените спечелиха Купата на България и по този начин добиха правото да участват в турнира КНК.

 

За седма поредна ходина хандбален клуб Добруджа ще играе в евротурнирите. Тимът неизменно  се представя на междуродната сцена от 2005 година. Най-успешно бе участието на добричлии през 2008/2009 година, когато пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия), а жълто-зелените хандбалисти достигнаха до 1/8-финалите в Челъндж къп.

 

Георги Андреев ще събере отново отбора за подготовка в началото на август. На този етап няма напускащи хандбалисти. Единствено Светлин Димитров е на проби във Франция в момента. Разчитаме на бизнеса в Добрич да подкрепи най-успешния отбор на града, за да се представим достойно в Европа и на родна сцена, коментира наставникът на носителите на купата и вицешампиони на България.

 

За втори път в клубната си история Добруджа спечели Купата на България и така доби правото да играе в КНКЗа втори път в клубната си история Добруджа спечели Купата на България и така доби правото да играе в КНК