Кръгла маса на тема "Добри резултати при работа с младежи в риск в местната общност"

В Младежки център - Добрич се проведе кръгла маса на тема "Добри резултати при работа с младежи в риск в местната общност".

Кръгла маса на тема "Добри резултати при работа с младежи в риск в местната общност"


В Младежки център - Добрич днес се проведе кръгла маса по случай 8-ми април - Международния ден на ромите. Участваха експерти, специалисти, младежки и здравни медиатори, младежки работници, ромски медиатори, представители на НПО, работещи с и за младежи в риск в местната общност от Общините Добрич, Добричка, Балчик, Генерал Тошево и Тервел. Всички те споделиха, че проблеми и трудности има, но са на лице видими и реални резултати от работата им с младежите в риск. По време на кръглата маса младежки работници и ромски медиатори представиха добрите резултати при работата си с младежи в риск, в това число роми - дейности по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре". Взеха участие и младежи, включили се в дейности на Младежки център - Добрич, които изразиха желание за бъдещо участие.

По повод 8-ми април от днес в Младежки център - Добрич може да бъде разгледана и изложба "Бит и култура на ромите". На 7-ми април от 11.00 часа ще бъдат поднесени типични ромски храни и напитки.

Събитията се осъществяват по проект "Младежки център Добрич – Вашето утре", финансиран по Програма "Деца и младежи в риск" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.