Повече студенти от Бразилия и американския континент се очакват в Добрич

ВУМ ще посреща все повече студенти от Централна и Латинска Америка. Към момента във висшето училище се обучават младежи от Хондурас, Колумбия и Мексико. В Добрич вече са следвали и студенти от Бразилия.

Повече студенти от Бразилия и американския континент се очакват в Добрич

Екип от ВУМ, воден от ректора доц. д-р Тодор Радев, бе на работно посещение в Бразилия във връзка с проект за международна кредитна мобилност към програма Еразъм+ между Висше училище по мениджмънт и Папския католически университет на Парана (PUCPR). PUCPR е католически университет, разположен в Куритиба, Южна Бразилия. Той има пет кампуса, с повече от 30 хиляди студенти, записани в 66 бакалавърски и 24 магистърски програми.



По време на посещението ректорът доц. д-р Тодор Радев се срещна с директора на отдел "Международно сътрудничество" на PUCPR Марсело Мира. Обсъдено бе бъдещото академично сътрудничество между двете висши училища. Ректорът на ВУМ изнесе лекции пред местни студенти.

По време на летния семестър в Добрич - от юни до август, организиран за международни студенти, ВУМ ще посрещне студент от същия бразилски университет.

Екипът на ВУМ бе още на посещение в най-големия бразилски частен университет - Университетът Паулища (UNIP), в който се обучават над 300 хиляди студенти в 27 кампусa.