Петима гюлетласкачи на СКЛА Добрич ще участват на турнира в Габрово

С двама мъже, двама юноши старша възраст и един състезател при момчетата ще се представи утре школата по хвърляния на Добрич. На снимката: Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА Добрич и Георги Иванов - едно от най-големите имена в българския спорт, който от тази година печели титли и медали за нашия град.

Петима гюлетласкачи на СКЛА Добрич ще участват на турнира в Габрово

В Габрово утре, 22 април, ще се проведе десетото издание на лекоатлетическия турнир "Никола Вълчанов". Той е част от календара на БФЛА и е организиран от местния клуб "Тот атлет". Дисциплините на турнира са тласкане на гюле и бягане на 100, 400 и 600 метра.



Спортен клуб по лека атлетика "Добрич" ще бъде представен от петима състезатели в Габрово. Те ще участват на тласкане на гюле. При мъжете основен фаворит за титлата е Георги Иванов - национален рекордьор и дългогодишен шампион на страната в тази дисциплина. Сред претендентите за медали е и неговият треньор Галин Костадинов. При юношите старша възраст, до 19 години, ще участват националният шампион Михаил Михалев и Христо Банков. Тодор Петров ще бъде представителят на СКЛА "Добрич" при момчетата под 16 години на турнира "Никола Вълчанов".