Боксов клуб "Добротица" отива за злато на държавното първенство за девойки

"Очаквам поне една титла на шампионата. Всичко друго освен шампионското злато, ще бъде провал за Мартина. Росица също е сред фаворитите за медали и има големи шансове за първото място", сподели Светослав Тодоров - президент и треньор на Боксов клуб "Добротица" - Добрич.

Боксов клуб "Добротица" отива за злато на държавното първенство за девойки

През следващата седмица, от 3 до 5 май, в Кърджали ще се проведе първият кръг на Държавното лично отборно първенство и Купа "България" по бокс за жени и девойки. Боксов клуб "Добротица" - Добрич ще бъде представен от 2 състезателки - при девойките на 17-18 години. Мартина Маринова (на снимките) ще участва в категория до 51 кг., а Росица Николаева - до 60. Двете момичета тренират усилено на ринга в зала "Арена" и са готови да се завърнат с медали от Кърджали. Светослав Тодоров - президент и треньор на Боксов клуб "Добротица" - Добрич изрази увереност, че те ще достигнат до почетната стълбица и очаква поне една титла от тях.



Участието на Боксов клуб "Добротица" на държавното първенство отново става възможно, благодарение на подкрепата на спонсора Петър Симеонов - земеделски производител от село Владимирово. Ръководството на отбора и всички състезатели благодарят на чичо Петьо за помощта, която им оказва, финансирайки изявите на талантливите добрички боксьори на състезания.