Младежки център - Добрич кандидатства за Знак за качество на Съвета на Европа

В конферентната зала на хотел "Изида" днес се проведе финалната пресконференция по проект "Младежки център Добрич - Вашето утре", реализиран с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. В нея участваха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева и Иво Пенчев - председател на Общински съвет - Добрич.

Младежки център - Добрич кандидатства за Знак за качество на Съвета на Европа

Проектът бе релизиран в периода 27 януари 2014 година - 30 април 2016 година. Стойността му е 1269461 евро - 100% безвъзмездна финансова помощ. Партньори на Община град Добрич по проекта са читалище "Романо дром 2002" и училищата "Любен Каравелов" и "Димитър Талев".


Младежките работници към младежки център "Захари Стоянов" са реализирали 160 различни дейности по проекта в периода от април 2014 година до сега. В тях са участвали 3734 младежи на възраст от 15 до 29 години, като малко над хиляда от тях са от малцинствени етнически групи.

Следващата цел в развитието на Общински младежки център е придобиване на Знак за качество на Съвета на Европа, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева. В края на миналата година Община град Добрич е кандидатствала за това. Младежките центрове трябва да отговарят на 15 критериия, за да получат Знак за качество на Съвета на Европа.