Oткриха олимпийския фест в Албена

Oткриха олимпийския фест в Албена
С едноминутно мълчание заради ужасяващия инцидент на автомагистрала „Тракия“, при който загинаха 8 души, в Албена днес бе открито четвъртото издание на олимпийския фестивал "Олимпийски надежди". Началото му бе поставено с издигането на трибагрениците на България и Румъния, както и на знамето на МОК, на което са изобразени петте олимпийски кръга.

Генералният секретар Белчо Горанов пожела на участниците да си тръгнат от курорта с хубави спомени и спортът винаги да остане в сърцата на всички. Златният ни медалист от Сеул 1988 г. - боксьорът Ивайло Маринов, пожела на младите спортисти успех и най-добрите да победят.

 

На церемонията присъстваха още: Георги Глушков – ген. сек. на  Българската федерация по баскетбол, Петър Петров – отговорник зонален съвет Варна по футбол, Анатоли Илиев – председател на БСФДЛРГ и Десислава Календжиева - мениджър спортни събития в Албена.

 

В спортния фестивал участват над 500 юноши и девойки от България. За първи път в състезанията се включват и спортисти от Румъния.

 

В рамките на два дни ще бъдат определени шампионите в седем вида спорт: плуване, тенис на маса, футбол, баскетбол, лека атлетика, плажен волейбол и плажна борба.

 

Във футбола участват юношеските отбори на ЦСКА, Черно море, Литекс, Септември, Дунав и Добруджа.

 

В състезанията по тенис на маса се откроява името на Сибел Исмаилова от Дунав.

 

В плажната борба участват: Калоян Колев – абсолютен шампион от III олимпийски фестивал в Албена, Дилявер Заид – 2 място в кат. 100 кг в свободния стил на европейско първенство за кадети през 2010 г., Мехмед Заиди - 2 място в кат. 50 кг в свободния стил на европейското първенство за кадети през 2010 г.

 

Сили в леката атлетика ще премерят: Евгени Василев – комплексен победител в турнир „Тереза Маринова и приятели 2010”, Мария Величкова – 3 място на 400 м в държавното първенство при мл. възраст, Николета Митова - 3 място в трибой до 16 год. на държавното първенство през 2010 г., Алекс Василев – 3 място на 800 м в държавно първенство при мл. възраст през 2010 г.

 

В баскетбола участват държавните ни шампиони при юношите и девойките Евроинс Черно море и Черно море Одесос.

 

В плуването в басейна се гмурна националната ни шампионка и рекордьорка Георгия Кадоглу.

 

albena_600 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+