Битката за живот на Дани продължава

Йорданка Атанасова Петкова е майка на две деца – Ивайла на 6 години и Калина на 15. Точно преди една година тя открива бучка на дясната си гърда и обезпокоена посещава хирург във Варна. След направена биопсия й е поставена тежката диагноза злокачествено туморно образование.

Битката за живот на Дани продължава

Следва спешна операция, при която цялата й гърда е отстранена, след което тя минава курс на химиотерапия и лъчетерапия. Само 10 дни след края на процедурите, в навечерието на Коледните празници Дани открива нова бучка, този път на лимфните си възли на врата. Оказва се, че ракът се е завърнал. Дани си казва, че засега е загубила битката, но войната ще бъде спечелена. Консултира се с редица лекари в България, Турция и Испания. Решава да се довери на испанска клиника, където са й направени всички необходими до този момент изследвания. Назначени са й курсове химиотерапия, с които тя трябва да започне още на 8 май тази година. Сумата, необходима за лечението й в Испания, не е голяма, но е непосилна за нейното семейство – 25 хиляди евро. Затова преди два месеца стартира дарителска кампания "Живот и усмивка за Дани", от която до момента събраната сума възлиза на 20 хиляди лева.



Немалко са примерите за добрина да този момент – ученици от Добрич, приятели и познати на нейната голяма дъщеря Калина, организираха дарителски базари, на които продаваха изработени от самите тях предмети и кулинарни произведения. Божидар Георгиев, който наскоро се завърна след успешна операция от Турция, също отдели част от останалата му сума от дарения, неизползвани в неговото лечение. Миналата седмица най-голямата концертна зала в Добрич се напълни до краен предел на благотворителния концерт, организиран за Дани Петкова. В организацията на концерта активно се включи друга майка, която от години се бори детето й да проходи – Стела Илиева. По време на концерта, през сълзи, Йорданка Петкова благодари на всички, отделили средства за нея и сподели, че единственото й желание е да остане жива, за да може и занапред да е неотлъчно до двете си дъщери.

Дани Петкова заминава, заедно с част от семейството си, до броени дни за Испания, където ще остане дълго време. По нейни изчисления престоят й там ще е поне до месец декември, тъй като химиотерапиите ще се извършват през 21 дни.

Да помогнем на една майка да сбъдне мечтата си, която е съвсем простичка, но най-истинската на този свят – да остане жива заради децата си!

Подробна информация за заболяването на Дани Петкова, както и за нейната дарителска кампания, можете да откриете на фейсбук страницата "Живот и усмивка за Дани!".

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на посочената сметка:

Societe Generale Expressbank
BG52 TTBB 9400 1509 0025 51
титуляр - Йорданка Атанасова Петкова