Засилени мерки на ОД МВР - Добрич за гостуването на Левски в Каварна

На 7 май, неделя, от 17.30 часа на стадион "Калиакра" в град Каварна ще се проведе футболната среща от Първа професионална лига между Черно море – Варна и Левски. Предвид големия зрителски интерес и очаквания голям брой фенове, които ще посетят футболната среща, от страна на Областна дирекция на МВР - Добрич са предприети мерки за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на мача.

Засилени мерки на ОД МВР - Добрич за гостуването на Левски в Каварна

Предвиждат се засилено полицейско присъствие по главен път I-9 в участъка Варна – Каварна, съпровождане с полицейски ескорт на организирано пътуващи фенове с оглед недопускане нарушения на обществения ред между привърженици на двата отбора, засилени проверки на КПП и засилен пропускателен режим в спортната зона на стадиона, разделяне на привържениците на двата отбора в отделни сектори и зони на стадиона.


ОД МВР - Добрич напомня на всички желаещи да посетят мача, че е забранено внасянето на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл., или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м. и с диаметър по-голям от 1 см., с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см.

На територията на спортната зона няма не се допускат лица, които отказват да бъдат проверени; лица, в които се открият предмети, чието внасяне на територията на спортната зона е забранено; лица в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; малолетни лица без пълнолетен придружител; лица с наложена принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина.

ОД МВР - Добрич приканва гражданите към спазване на указанията и изпълнение на разпорежданията на полицейските органи, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността на стадиона и прилежащата спортна зона. Призовава и привържениците на двата отбора към взаимно коректно и етично поведение, като предупреждава, че всяко противоправно действие ще бъде санкционирано съгласно закона.